Vad dom inte vill att du ska veta om entreprenörskap

De som inte vill ha konkurrens från andra inom sitt område vill gärna förmedla att det dom gör är väldigt svårt att lära sig, kostar mycket pengar och tar väldigt lång tid. Men är det alltid sant?

Några av världens rikaste män och kända entreprenörer är i stort sett självlärda. Män som hoppat av sina utbildningar för att själva ta reda på vad de behöver för att skapa sina företag och produkter.

Idag omsätter deras företag miljarder, har tiotusentals anställda och är essentiella tillgångar i flera områden av samhället. Man kan tycka att dessa mäns exempel är något som skolan, media och politiker borde uppmuntra mer av, men oftast är det tvärtom.

Dessutom ligger det i nämnda företags intressen att fler inte följer i deras fotspår och erbjuder alternativ, vilket är en förklaring till varför ett företag som Facebook hjälper repressiva regeringar att tysta oliktänkande.

Alla kan inte bli en Youtuber?

För ett par år sedan när jag satte mig vid ett café, såg jag en tidning ligga framme med en annons från ett svenskt byggföretag. Rubriken på annonsen var ”alla kan inte bli en Youtuber” .

Denna annons är enligt mig nedlåtande mot såväl byggarbetare som unga män som funderar över sin framtid. Jobbar män med bygg enbart för att de inte kunde bli Youtubers? Och vad vet ett byggföretag om vad som krävs för att bli framgångsrik på Youtube?

Jag tror de flesta vet instinktivt att alla inte kan bli rika på Youtube, men väldigt många fler kan använda Youtube (än så länge) för att marknadsföra sig själva, sina idéer och produkter.

Plugga hårt i skolan och skaffa ett jobb så blir du framgångsrik?

Detta är ofta budskapet från såväl skola, media och politiker – försök inte gå utanför ramarna, plugga hårt och skaffa ett jobb. Det är inget fel i sig med att gå denna väg för att tjäna sitt uppehälle, men det är knappast en självklar väg för varken rikedom eller självförverkligande, och det är definitivt inte enda vägen.

Det finns gott om män som hoppat av skolan och blivit multimiljonärer som Tony Robbins och Gary Vaynerchuck. Och det finns gott om män med flera examen som är fattiga och arbetslösa.

Och om målet är att ”bara” kunna leva gott och samtidigt göra vad du älskar – är möjligheterna större än någonsin.

Akademierna, MSM, vårdapparaten och många fler känner sig hotade

För att parafrasera Donald Trump så har vårt land blivit ett veritabelt träsk av byråkrati, nepotism och åsiktskorridorer. Universitet har blivit indoktrineringsanstalter, läkarkåren är duperad av lobbyister för diverse läkemedel och skräpmat.

Fråga de få inom dessa områden som försöker gå emot strömmen om vilket motstånd de får. Det är ett korthus uppbyggt av kortsiktiga intressen och lögner.

Det största hotet mot träsket som omfattar såväl staten som kapitalet är entreprenörer och fritänkare som väljer att starta eget istället för att försöka få erkännande från träskmonstren.

Sanningen om vad som krävs för att lyckas

Entreprenörskap bygger i grunden på denna enkla formel: hitta ett problem som marknaden (kunderna) behöver lösa: att gå ned i vikt, lära sig ett nytt språk, att deklarera eller vad som helst. Ta reda på hur du kan lösa deras problem och slutligen ta betalt för att lösa problemet.

När det kommer till att få kunskapen för att bli en auktoritet inom ditt val av område, finns den att hämta nästan nästintill gratis i närmast oändlig kapacitet på internet, bibliotek och bokhandlar.

Enda anledningen till att många fortfarande väljer statliga hjärntvättcentraler som universitet är för att få ett diplom. Du måste fortfarande studera och jobba hårt, men inte nödvändigtvis i deras regi.

Vi kan börja marschera genom institutionerna eller skapa våra egna

De som styr större delen av västvärlden idag är barn (eller barnbarn) till 68-revolutionen. Deras marsch genom institutionerna har befäst de snäva åsiktskorridorer inom media, skolor och företag vi ser idag. Om du vill förändra dessa inifrån måste du göra det på deras villkor och tränga dig in i deras fort.

Eller…

Så kan du bygga ditt eget. Detta har redan börjat, alternativmedia i Sverige är redan en verklig maktfaktor, även om de har en bit kvar innan de kan utmana MSM i räckvidd. Vad gäller alternativ till vården har redan tiotusentals svenskar valt alternativa behandlingar, kostrekommendationer och privat vård.

Vad gäller alternativa utbildningar börjar alltfler svenskar (och västerlänningar överlag) upptäcka utbildningar online som Udemy, Jordan Petersons initiativ och Seth Godin för att bara nämna några. Dessa är ofta billigare, mer tids-flexiva och betydligt mer fria från politisk indoktrinering.

Det finns en stor och växande marknad för subversiva entreprenörer

Under förra året startade några veteraner inom reklamvärlden en byrå för Sverigevänliga företag. Red Bulls VD har valt att gå emot strömmen under ”peak wokeness”, det ryktas om att Disney nu avskedar de mest vänsterextrema inom branschen och många fler exempel.

Marknaden är mättad på ja-sägare till de politiskt korrekta, Åtminstone två miljoner svenskar (utifrån opinionsmätningar) är uppenbart spytrötta på att bli hunsade och tillrättavisade i nästan varenda aspekt av samhället, från barnprogram till sport och reklam fullproppad med ideologiska pekpinnar.

För de som är redo att jobba hårt finns det ett enormt vakum att fylla på marknaden med alternativ till alla företag och institutioner som är förorenade med manshat och antivästliga narrativ.

Exempel på vad som kan och bör göras

Personligen har jag valt min kulle att dö på (länk) genom att vara medgrundare till Maskulint.se – nordens enda sida för maskulina män. Detta har inte varit lätt att lansera i världens mest feminiserade land, men med tanke på våra begränsade resurser och tystnad om oss från msm, kan jag idag självsäkert säga att vi blivit en auktoritet på vårt område.

Men det finns dussintals andra projekt jag skulle vilja se, men som jag inte har tid och resurser för att skapa själv. Till exempel förskolor och friskolor utan genuspropaganda. Utbildningsmaterial för unga svenskar som inte lär ut vänstervridna idéer och självförakt, Mindfulness-kurser för dissidenter och mycket mer.

Spela alla kort du har till hands

Jag säger inte att alla mainstream-utbildningar är värdelösa eller att det inte finns något värde i att försöka förändra existerande företag och institutioner. Det jag säger är att de som är redo att tänka utanför boxen bör överväga alla tillgängliga alternativ.

Allt färre läser, lyssnar och ser på MSM, de tvingas varsla anställda kontinuerligt. Allt fler (framförallt män) har börjat välja bort högre mainstream-utbildningar. Företag som värdesignalerar sin undergivenhet mot globalister förlorar kunder ”Go woke go broke”.

Dessa trender är oerhört positiva och verkar ske organiskt, men det räcker inte med att decimera de med dåligt inflytande; det behövs fler spelare på marknaden med goda värderingar och positivt inflytande, kanske kan du bli en av dem?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s