Tema för 2022 – skapa lösningar för ett högre syfte

Åsikter är som rövhål, alla har dem. Att komma med genomförbara lösningar däremot, är betydligt mer sällsynt.

Sedan fem år tillbaka har jag tillägnat varje år ett tema för mitt liv. Detta år var ett år av personlig transformation. Jag gjorde en radikal förändring i min hälsa, såväl mentalt som fysiskt, läs mer om detta och hur du kan göra samma sak på Leva Fett (länk).

Jag hjälpte till att göra Maskulint som jag är medgrundare till, att bli en auktoritet inom sitt område (länk) och vi har hjälpt tusentals män att leva bättre liv.

Och innan året var slut, gjorde jag klar grunden till min första bok och lanserade en serie intervjuer för att etablera min Youtube-kanal där jag talar med några av de viktigaste rösterna i vårt land.

Jag. Jag. Jag. Men för vad?

Allt vi gör är meningslöst om det inte tjänar ett högre syfte

Coachen och motivationstalaren Denis Waitley (länk) som skrivit boken Psychology Of Winning har coachat några av världens framgångsrikaste människor inom sina fält; austronauter, företagsledare och olympiavinnare.

När han nyligen fick en fråga om den främsta gemensamma nämnaren för framgång svarade han utan att blinka ”de tror på något högre”.

Jag vet att det är en kliché, men det gör det inte mindre sant. Tänk efter lite, jämför hur mycket du är redo att offra om livet för din familj står på spel, jämfört med att bara kämpa för din egen vinning? Jämför att kämpa för en hel stams överlevnad, och jämför det med att enbart kämpa för din ätt.

Självförbättring enbart för självförhärligande är som Tyler Durden mycket riktigt påpekar i Fight Club – en form av masturbation. Men att brinna som en stark flamma för andra, medveten om att du oundvikligen kommer falna, det är ett ärorikt liv.

Det finns inget högre syfte än att tjäna andra

I boken den fredliga krigarens väg möter huvudpersonen, den unga och kaxiga Dan, den man (Sokrates) som kommer bli hans andliga lärare på en bensinmack (Servicestation). Han frågar:

”Om du vet så jäkla mycket varför arbetar du på en Servicestation?”

Sokrates svarar innerligt:

”Det här en Servicestation, jag tjänar andra, det finns inget högre syfte.”

Att tala om att tjäna andra kan låta pretentiöst och högfärdigt, men i en mindre kontext är det inte bara sunt men också praktiskt. När du ställer dig själv frågan ”hur kan det jag brinner för hjälpa andra?” Får du ofta även svar på frågor som ”Hur kan jag leva på det jag älskar?” och ”vad är mitt högre syfte”.

Hur vill jag hjälpa andra under året?

För mig handlar det om att konkretisera det jag lärt mig i processen med att lösa mina egna problem, några exempel:

  • Hur kan jag gå ned i vikt?
  • Hur kan jag förbättra min hälsa?
  • Hur kan jag hantera min ångest?
  • Hur kan jag fungera optimalt i ett dåligt fungerande samhälle?
  • Hur får jag en fungerande relation?

Utöver att svara på dessa frågor åt andra vill jag även erbjuda en nyfunnen optimism och framtidstro som jag erhållit under dessa oroliga tider. Denna optimism bygger inte på en förnekelse av verkligheten eller på naivitet, men på ett realistiskt perspektiv med fokus på framkomliga vägar. Lite av detta går jag igenom i min artikelserie ”Maskulin Vision” (länk).

Vill du ha min hjälp med dessa frågor?

Om du är en av dem som tror att jag kan hjälpa dig att lösa problem relaterade till dessa frågor, kommer jag under året dels kunna erbjuda coaching via Pathreon, jag har ett flertal böcker under produktion, och jag kommer även försöka samla mindre grupper för fysiska träffar. Men om du vill ha kontakt med mig innan dess, skriv till mig på robertalmgren@live.se

God fortsättning allesammans!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s